Myöhäinen Esittely

Missä tapasitte poikakaveris kanssa? 🙂 Kauanko ootte seurustellu?

Baarissa tavattiin Jessen veljen kautta, joka oli mun isonen riparilla. Ollaan seurusteltu 2v ja 10kk.

Oletko seurustellut aikaisemmin, siis ennen kuin tapasit Jessen? Monestiko?                        

Kerran olen seurustellut ennen tätä kunnolla.

Miten syömishäiriösi näkyy nykyisessä elämässäsi, vai näkyykö ollenkaan?
Koetko olevasi parantunut?

Kyllä se edelleen heijastuu joihinkin asioihin, mutta lähinnä oman kehon arviointiin. Ruoan kanssa en ns. pelleile tai pihistele enää. Koen olevani niin parantunut, kuin tästä vaan voi parantua J eli kyllä, olen parantunut!

Olitko silloin osastohoidossa?

Olin osastolla n. pari viikkoa. Ei onneksi sen pidempää.

Lempiaamupalasi?

Leipää ja jogurttia.

Onko sulla tälle vuodelle mitään treeni/liikuntatavoitteita? Esim puolimaraton ym?

Ei ole. Tavoite on pitää liikunta edelleen säännöllisenä ja monipuolisena. Toki se pyykkilauta olis kiva 😉

Onko sulla kilpaurheilutaustaa? Mikä motivoi sinua liikkumaan?

Ei ole taustaa. Mua motivoi yksinkertaisesti se hyvä ole, mikä rääkin jälkeen tulee. Myöskin se, kun huomaa kehittyneensä ja saa lisättyä painoja tai jaksaa pidempään.

Sillon kun sinulla oli syömishäiriö, jouduitko olemaan missään hoitopaikoissa ja jos jouduit, missä ja kuinka kauan?

Kyllä olin osastolla pari viikkoa vain.

Mikä sai sinut haluamaan paranemista ja auttoi siinä? Ja kauan tähän meni?

Paranemisaikaa on todella vaikea sanoa, kun ei sitä tiedä mistä päivästä paraneminen on lähtenyt ja takapakit mukaan lukien aika mahdotonta sanoa.. Aikaa se vaatii ja työtä. Mua motivoi hyvä ravitsemusterapeutti Patrik Borg, joka oli ymmärtäväisin ja asiantuntevin koko paranemisprosessissani. Näin sen koen ja se oli mulle se vaikuttavin tekijä.

Tunnetko ketään muita bloggaajia?

En tunne.

Mikä oli ihan kaikista kamalinta muutossa?

Tavaroiden lappaminen autoon ja autosta pois. Eniten kamalinta kuitenkin oli ihanienrakkaiden ystävien jättäminen kauas<3

Keräiletkö jotain? (öö aika outo kysymys :D)

Ehkäpä urheilutoppeja 😀

Minkä ikäisenä sait innostuksen alkaa liikkumaan/urheilemaan säännöllisesti, mikä sai sut alottamaan ja millä lajilla se alko?

Oon liikkunut pienestä asti vaihdellen eri lajeista. Aloitin satubaletilla, kävin tanssimassa show ja discotanssia, harrastin taitoluistelua, pelasin futista, salibandya, taekwondoa, spinningiä, salia jne. Välillä oli kausia, jolloin liikuin vähemmän, mutta aina liikunta on kuitenkin ollut lähellä sydäntä. Rakastin koululiikuntaa ja sitä mulla onkin ikävä.

Tämä kysymys on nyt poikaystävääsi liittyvä, että jos et siihen halua vastata, niin jätä vastaamatta. Mulla vaan kävi tämä mielessä, niin nyt kun tarjoutui tilaisuus, niin kysäisen. Eli, eikö poikaystäväsi opiskellut siellä Joensuussa (AMK:ssa), niin ehtikö han valmistua vai jatkoiko hän Tampereella opintoja?

Ei valmistunut, koulu jatkuu syksyllä täällä.

Kovasti haluaisin vielä kysyä sultakin jotain, niin tuli tällainen mieleen, että mitä hiustuotteita käytät(siis shampoo+hoitoaine, mahd. muotoilutuotteet)? Sullahan taitaa nyt olla ne pidennykset, niin ehkä voisit kertoa, että mitä oot käyttänyht ei-pidennyshiukseen? (Siis jos käytät nyt jotain erikoistuotteita niille pidennyksille…)

En käytä pidennyksille mitään erityisiä hiustuotteita, vaan ihan samoja mitä käytän muutenkin. Mä vetelen ihan perus Sunsilkeillä, doveilla jne. Ei mitään kalliita kampaamotuotteita, hyvin ovat nuo markettikamat ajaneet asiansa. Käytän aina hoitoainetta suihkussa ja suihkun jälkeen vielä hiuksiin jätettävää-hoitsikkaa, luonnonkiharoiden takia.

Niin ja sitten vielä, mikä on lempikirjasi?

Anna-Leena Härkösen Avoimien ovien päivä.

Mikä on sun lempimusaa? Entäs lempileffa ja lempikirja? Ja sit vielä tv-sarjat? 🙂

Foo Fighters on ykkönen ja sitten Kaijan biisejä rakastan<3 Lempileffa on ehdottomasti Holiday, joka on ollut ykkösenä sen näkemisestä asti, eli aikas monta vuotta. TV-sarjoista menee tällä hetkellä salkkarit tietty ja Juttaa katson myös innoissani, ihailen sen naisen työmoraalia!

Millanen olit 15-16 vuotiaana? Oliko sulla sillo paljon kavereita? :))

Mulla ei ole koskaan ollut paljoa kavereita. Ei ollut myös tuolloinkaan. Mulla oli yksi todella hyvä ystävä, jonka kanssa olin lähes aina kun vain kaverin kanssa olin. Tiedän edelleen, että hän on mulle yhtä hyvä ystävä, vaikka asutaan eri paikkakunnilla eikä pidetä usein yhteyttä. Sen vaan tunnistaa siitä, että vaikka aikaa olis kulunut, niin tuntuu ettei toisen seura olis koskaan muualla ollutkaan. Olin 15-16-vuotiaana kiltti iskän tyttö ja vietin rauhallista, mutta hauskaa nuoruutta.

Ootko aatellu hakea Varalaan uudestaan? Vai ootko suunnitellu hakevas johonkin ihan eri alalle vaai meinaatko hakea mihinkään? 🙂

En tiedä yhtään! Olen muuton jälkeen niin pihalla kaikesta ja alotuspisteessä, että täytyy katsoa, mihin tässä päädytään J Liikunta-ala kiinnostaa edelleen eniten ja on unelma, jos vain olisi rahaa enempi, suorittaisin pt-opinnot.

Sitten entäs matkustelu; ootko ollu ennen tota teiän reissua pitkällä matkalla missään? Missä kaikkialla oot käyny ja missä haluisit?

En ole ollut noin pitkällä reissulla koskaan, 2 viikkoa oon ollut kiertämässä eurooppaa pari kertaa autolla silloin porukoiden kanssa asuessa. Oon käynyt aika monissa maissa, en edes varmaan muista kaikkia, mutta tässä niitä mitä muistan: Thaimaa, Malta, Dubai, Norja, Saksa, Ranska, Itävalta, Kreikka, Kypros, Portugali, Espanja, Ruotsi, Italia, Tanska, Viro…

Olen uusi lukija ja kiinnostaisi ihan perusesittely sinusta.

Olen Lahdesta kotoisin, asunut ala-yläaste aikoina muutaman vuoden Lappeenrannassa, muutin Joensuuhun poikaystäväni kanssa 2009 syksyllä. Olen ylioppilas vm. 2009 ja sen jälkeen olen tehnyt lähinnä töitä, mutta opiskelin fysioterapiaa reilun vuoden, kunnes totesin sen olevan jotain ihan muuta mitä haluan tehdä. Rakastan liikuntaa, yksinoloa ja mulla pitää koko ajan olla jotakin tekemistä. Olen vm. 1990 ja haluan lapsia jo 😀 mitähän vielä?

Mitä teet työksesi jne. Saitko heti töitä uudesta kaupungista?

Työskentelen kaupan alalla. Sain töitä heti tänne muutettua, suositukset edelliseltä työnantajalta.

Minkä ikäisenä sairastuit syömishäiriöön ja miten se vähitellen kehittyi?

Pikkuhiljaa kehittyi vahingossa lukioaikana, olin 16v. Päivät olivat pitkiä koulussa ja harrastusten parissa ja syöminen unohtui eikä ollut aikaa.

 Onko sulla personal traineria?

Ei ole. Sitten kun mulla on rahaa paljon niin sitten on. Tai sitten kouluttaudun todennäkösesti itse, kun sitä rahaa on 😀

Millaset sun tavotteet on liikunnallisesti kesäks?

Perus rantakuntoon 2012. Sama kuin aina, mutta tuloksetta 😀 ruoka voittaa aina itsekurin. Katsotaan, miten käy tänäkin vuonna..

Voisitko kertoa ihan lyhyesti, mitä sun fyssariopintoihin kuului? Lähinnä niitä käytännönjuttuja kuulisin 😀

Käyntiin hieronnat läpi, ohjattiin sydänpotilaille allasjumppaa ja lapsille liikuntaa, tehtiin erilaisia liikunnallisia ja toiminnallisia testejä, tutkittiin toistemme ryhtiä, luita, lihaksia ja palpoitiin niitä jne..

Mitä arvosanoja sait yo-kokeista (muistaakseni oot ylioppilas)?

Kirjotin B:n paperit, pistettä vaille C:n. Aina jaksan muistaa tämän 😀 ruotsi jäi pistettä vaille C:n.

Missä jutussa pidät itteäs hyvänä?

Liikunta ja ruoanlaitto. Oma työ.

Onko sulla vieläkin ne pidennykset?

On vielä 🙂 en tiedä koska raaskin luopua!

Missä haluaisit asua vanhempana (n. nelikymppisenä)?

Paha sanoa, miten tänne Tampereelle kotiutuu. Jos en täällä, niin Lahdessa meidän molempien perheiden lähellä.

Missä asutte Tampereella?

Muutama kilsa keskustasta.

Haluisin kysyy fysioterapiaopinnoistasi. Mikä opinnoissa sai sinut lopettamaan? Oot sanonu, ettet haluu kuntouttaa, vaan ennaltaehkäistä, mut osaisitko sanoo tarkemmin, minkä takia motivaatio ei riittänytkään, miksi et halunnutkaan valmistua fysioterapeutiksi? Oliko esimerkiks jotain tiettyjä juttuja? Alan avullahan kuitenkin pääsis niin monenlaisiin töihin. Aion hakea ite lukion jälkeen fysioterapiapuolelle, siks kyselen :).

En kokenut järkeväksi kituutella koulussa, minkä jälkeen tiedän, etten halua tehdä kyseisiä hommia. Ihmisillä on väärä kuva siitä, että ft on liikuntaa, muttei se juuri sitä ole. Ekana vuonna toki, mutta ne on ne pakolliset. Haluan ohjata liikuntaa ja toimia liikunnan ja hyvinvoinnin parissa eikä ft juuri tarjoa sitä, joten en jaksanut tuhlata aikaani. Ei vain napannut, ei tähän muuta syytä ole. Ei ollut mua varten, vaikka niin luulin monta vuotta.

Millanen on sun viikon liikuntakalenteri?

Ei ole liikuntakalenteria erityisemmin, liikun oman mielen mukaan. Tykkään liikkua aamusin, eli silloin käyn salilla jos vain pääsen ja illasta ohjatuilla jumpilla/spindessä jos vain jaksan. Pyrin liikkumaan 4.6krt/vko ja kyllä mun kalenteri sallii sen, mutta oma jaksaminen ja fiilis ei aina.

Missä oot töissä?

Kaupan alalla.

Millanen on sun lempi asukokonaisuus?

Rento. Velouroloasu tai urheiluvaatteet. Löysät paidat yhdistettyinä farkkuihin.

 

Mitä syöt aamiaiseksi?

Vaihtelee, mutta viime viikot on mennyt alas puuro mehukeitolla ja raejuustolla 🙂

Mitä unelmia sulla on?

Oma kuntosali ja Personal traineriksi kouluttautuminen. Perhe ja omat lapset, velaton elämä.

Oletko minkä ikäinen?

Tänä vuonna 22

Käytkö paljon ulkona (baareissa)?

En juurikaan, välillä tekee mieli viikonlopun lähestyessä lähteä ulos tuulettumaan, mutta sitten kun se olis ajankohtaista niin ei enää kiinnosta.

Mitkä on sun lempiruokia ja herkkuja?

Picnikin kana-caesarsalaatti, omatekemä bataattivuohenjuustokeitto ja lasagne. Herkuista ehdottomasti irttarit, mutta ulkomailla vain ja ainoastaan jäde<3

Lempipaikkojasi uudessa kotikaupungissasi? (Kahvila, kirjasto, kauppa, ulkoilupaikka,…tms)

Ei ole sellaista vielä muodostunut.. Sanon tähän nyt, että oma sauna omalla saunatyynyllä<3

Kuunteletko musiikkia tuolla salilla treenatessasi? Jos, niin mitä/millaista? 🙂

En oo vähään aikaan kuunnellut, mutta silloin kun kuuntelen niin lähinnä In Flamesia, Foo Fightersia ja muuta rockinpaa.

Kuinka usein käyt solariumissa? Entä käytätkö itseruskettavia tuotteita?

Harvemmin, nyt olen reissun jälkeen käynyt pari kertaa ylläpitäen rusketusta. Itseruskettavia en käytä.

Kuinka usein saat kuulla olevasi kaunis? Varmaan päivittäin… 🙂

No, harvat sen sanoo kasvotusten, paitsi töissä välillä miehet.

Mistä luonteenpiirteestäsi pidät? Entä mistä luonteessasi et pidä?

Mä en oikeesti osaa sanoa mikä luonteenpiirre on sellanen mistä tykkään? Ehkä se, että osaan olla yksin, voiko tota edes luonteenpiirteeksi sanoa? Ja se, että olen töissä automaattisesti reipas ja iloinen luonteeltani. En pidä yhtään omasta temperamenttisuudesta, jääräpäisyydestä ja itsepäisyydestä enkä nalkuttamisesta. Hyvin olennaisia ja negatiivisia asioita.

Miten teillä jakaantuu kotityöt?

Se tekee, kuka kerkii. Eli minä 😀 no ei, ei meillä jaeta, välillä saatan huomauttaa, että nyt olsi sun vuoro tyhjentää kone, mutta ei me niistä juurikaan tapella ja hommat hoituu kyllä.

Jos nyt menisit elokuviin, mitä menisit katsomaan siellä pyörivistä leffoista? 🙂

Varmaa se ois toi Tompan ja Samulin Missioni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *